Οδηγός αγοράς για Απορροφητήρα

Ψάχνετε τον ιδανικό απορροφητήρα;
Μπορούμε να σας βοηθήσουμε 

Οι απορροφητήρες είναι χρήσιμοι, φυσικά, φιλτράροντας τον αέρα στις κουζίνες μας, καθαρίζοντάς τον από λίπος και καπνό και καθιστώντας τον πιο φρέσκο και χωρίς οσμές. 

Αλλά υπάρχουν και άλλα: οι απορροφητήρες μπορούν να προσθέσουν ένα μοναδικό άγγιγμα στυλ, μια τολμηρή δήλωση στο ντεκόρ της κουζίνας σας. 

Αυτός ο συνοπτικός οδηγός αγοράς απορροφητήρα θα σας βοηθήσει με τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αγορά σας. 

Ας αρχίσουμε! 

  1. Επιλέξτεστύλ

Οι απορροφητρες κουζίνας διατίθενται σε ποικίλους τύπους, με μοναδική εμφάνιση, στυλ και λειτουργικότητα. 

Η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τον διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα σας, τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, την εμφάνιση που ακολουθείτε. 

Εδώ είναι οι κύριοι τύποι απορροφητήρα που πιθανότατα θα εξετάσετε: 

 

Απορροφητήρες με καμινάδα 

Οπτικά εντυπωσιακοί, οι καπνοδόχοι περιλαμβάνουν καμινάδα και καμινάδα πάνω από αυτό. Ταιριάζουν ανάμεσα στα ντουλάπια σας, όχι κάτω ή πίσω από αυτά. 

 

Ενσωματωμένοι απορροφητήρες 

Εάν προτιμάτε να πάτε σε κάτι που ταιριάζει με την υπάρχουσα καμπίνα σας, οι ενσωματωμένες απορροφητήρες είναι ο τρόπος να πάτε. Έρχονται σε τυποποιημένα μεγέθη και δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να βρείτε ένα που να ταιριάζει. 

 

Απορροφητήρες πρόσοψης 

Οι απορροφητήρες πρόσοψης τοποθετούνται κάτω από τα ράφια σας, αλλά παραμένουν ορατοί. 

Είναι συμπαγή και διακριτικοί, οπότε αν αυτό είναι που ακολουθείτε, σκεφτείτε έναν τέτοιο απορροφητήρα. 

 

  1. Πάρτε το μέτρο σας!

Η δουλειά του απορροφητήρα είναι να τραβάει τους καπνούς και τις οσμές από την εστία σας και να τις κατευθύνει αλλού (περισσότερο σε αυτό στο επόμενο βήμα). Για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά του, πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που να είναι τουλάχιστον εξίσου μεγάλη με την επιφάνεια μαγειρέματος κάτω από αυτή. 

Σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο είναι πραγματικά καλύτερο. 

 

  1. Επιλέξτε αγωγό ή φιλτράρισμα

Μόλις ο απορροφητήρας σας τραβήξει τον ατμό και τις οσμές που ανεβαίνουν από την επιφάνεια μαγειρέματος σας, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι διάθεσής : ο πρώτος είναι να το μεταφέρετε έξω, μέσω ενός αγωγού. Με αυτόν τον τρόπο, τα γράσα, οι οσμές και ο ατμός αφαιρούνται από την κουζίνα και το σπίτι σας. Φιλτράρισμα ή ανακύκλωση, οι απορροφητήρες έχουν φίλτρα μέσω των οποίων μεταφέρουν τον αέρα, συλλέγοντας λίπη και οσμές, πριν τον επιστρέψουν πίσω στην κουζίνα. Έρχονται επίσης με βολικές τιμές και ευκολία στην εγκατάσταση! 

  1. Μάθετε τις ανάγκες σας

Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού απορροφητήρα για την κουζίνα σας, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να θυμάστε: 

Ρυθμίσεις ταχύτητας ανεμιστήρα. 

Ο απορροφητήρας Indesit σας προσφέρει πολλές ρυθμίσεις ταχύτητας. Τα ταχύτερα από αυτά χρησιμοποιούνται γενικά κατά το μαγείρεμα, ενώ τα πιο αργά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα υπολείμματα, μόλις γίνει το μαγείρεμα. 

 

Ροή αέρα 

Η ροή αέρα μετριέται σε κυβικά πόδια ανά λεπτό (ή CFM). 

Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα αέρα που μπορεί να φιλτράρει ο απορροφητήρας. 

 

Θόρυβος 

Ελέγξτε τα επίπεδα θορύβου που σκέφτεστε. Η Indesit προσφέρει φανταστικούς απορροφητήρες χαμηλού θορύβου, σε περίπτωση που αυτό αποτελεί το κριτίριο επιλογής σας. 

 

Φως 

Αυτό μπορεί να φαίνεται βασικό, αλλά κάποιο επιπλέον φως μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμπειρία μαγειρέματος. Είτε η κουζίνα σας είναι φωτεινή είτε όχι, δοκιμάστε και πηγαίνετε για έναν απορροφητήρα που περιλαμβάνει ένα φως. 

 

  1. Επιλέξτε χρώμα!

Το χρώμα και ο σχεδιασμός αποτελούν βασικό στοιχείο μιας όμορφης κουζίνας. Μην παραβλέπετε αυτό το βήμα!
Τα κοινά χρώματα για απορροφητήρες είναι λευκά, μαύρα, Inox και γκρι. Αυτά είναι ευπροσάρμοστα χρώματα και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με τα υπάρχοντα. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε λίγο αντίθεση – επιλέγοντας έναν λευκό φούρνο, για παράδειγμα, εάν το γενικό χρώμα σας είναι σκοτεινό. 

 

 

 

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ; ΕΥΚΟΛΗ. 

Από τα φαγητά που σας αρέσουν μέχρι το μέγεθος της κουζίνας σας, υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναλογιστείτε. Ο χρήσιμος οδηγός αγοράς θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε σωστά. 

 

 

ΤΡΟΦΙΜΑ 

Αν τηγανίζετε, ψήνετε στο γκριλ ή μαγειρεύετε στον ατμό, θα χρειαστείτε έναν ισχυρότερο απορροφητήρα. Επίσης φαγητά με δυνατές οσμές, τα πικάντικα φαγητά και τα φαγητά με ψάρι χρειάζονται ισχυρότερη απορρόφηση. Όχι μόνο εξαιτίας της μυρωδιάς αλλά επειδή το λίπος μπορεί να συσσωρευτεί σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση και να λερώσει το χώρο σας. 

 

 

ΙΣΧΥΣ 

Αν μαγειρεύετε συχνά φαγητά με έντονες οσμές ή αν διαθέτετε μεγάλη κουζίνα, θα χρειαστείτε έναν ισχυρότερο απορροφητήρα. Δείτε παρακάτω πώς να υπολογίσετε τον ελάχιστο ρυθμό εξαγωγής για εσάς: 

  1. Μετρήστε: το μήκος, το πλάτος και το ύψος της κουζίνας σας.
    2. Πολλαπλασιάστε: μήκος x πλάτος x ύψος = όγκος.
    3. Πολλαπλασιάστε: τον όγκο x 12 = ελάχιστος ρυθμός εξαγωγής. 

Αυτό θα σας δώσει τον ελάχιστο ρυθμό εξαγωγής για 12 αλλαγές του αέρα/ώρα. Συνιστώνται 8 με 12 αλλαγές. 

 

 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΕΡΑ 

Διαθέτετε εξωτερικό αεραγωγό; 

Οι απορροφητήρες εξαγωγής αφαιρούν τον αέρα από την κουζίνα σας μέσω ενός αγωγού, οπότε θα χρειαστεί πρόσβαση σε έναν εξωτερικό αεραγωγό. Όσο πιο μακριά τον τοποθετήσετε από τον αεραγωγό, τόσο πιο ισχυρό κινητήρα θα χρειαστείτε. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης δε χρειάζονται εξωτερική πρόσβαση. Ο αέρας απορροφάται και κατόπιν το φίλτρο άνθρακα τον καθαρίζει προτού τον διοχετεύσει, φρέσκο και καθαρό στην κουζίνα σας.
#EASYTIP: ενεργοποιείτε τον απορροφητήρα σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα για να ξεκινήσει η κυκλοφορία ή η εξαγωγή του αέρα. 

 

 ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ 

Υπάρχουν πολλά στυλ για να επιλέξετε. 

Απορροφητήρας τοίχου – είτε επίπεδος είτε σε στυλ καμίνι, αυτοί οι ξεχωριστοί απορροφητήρες διατίθενται σε ποικιλία μεγεθών ώστε να ταιριάζουν στην κουζίνα σας.
Απορροφητήρας τύπου νησίδας – ταιριάζει ιδανικά στις κουζίνες με νησίδα. Κρέμονται από την οροφή και δε στηρίζονται στον τοίχο.
Εντοιχιζόμενος – για να ταιριάζουν στο στυλ της κουζίνας σας, αυτοί οι απορροφητήρες μπορούν να κρυφτούν όταν δεν μαγειρεύετε.
Εντοιχισμένος κάτω από ντουλάπι - Εξοικονομήστε χώρο και τοποθετήστε τον κάτω από το ντουλάπι πάνω από τις εστίες σας. Αφήστε 40cm – 75cm μεταξύ των εστιών και του απορροφητήρα ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε. 

 

 ΘΟΡΥΒΟΣ 

Για πιο ήσυχη κουζίνα, επιλέξτε έναν απορροφητήρα με χαμηλότερο θόρυβο σε ντεσιμπέλ (dB). Για σύγκριση, μια φυσιολογική συζήτηση στην κουζίνα είναι στα 62dB και ο βραστήρας βράζει στα 42dB. Στους απορροφητήρες εξαγωγής αέρα, ο σχεδιασμός του αγωγού κάνει όλη τη διαφορά. Για έναν πιο αθόρυβο απορροφητήρα, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις καμπές, το μήκος, τη διατομή και το υλικό του αγωγού. Αλλά να θυμάστε, ο ελάχιστος ρυθμός εξαγωγής αέρα είναι πιο σημαντικός από τον όγκο. Ένας αθόρυβος απορροφητήρας χωρίς επαρκή ισχύ είναι εξίσου καλός με μια αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα που δεν μαζεύει τη σκόνη. 

 

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 

Κάποια φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται, κάποια άλλα μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά. Τα φίλτρα λίπους παγιδεύουν το λίπος και τα σωματίδια τροφών και πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται κάθε 15- 100 ώρες ανάλογα με τον τύπο τους. Για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης, τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αφαιρούν τις οσμές και πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται περίπου κάθε 4 μήνες. 

Φίλτρα πολλών χρήσεων – Τα πλενόμενα φίλτρα από άνθρακα, μεταλλική σήτα και ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν να πλένονται στο χέρι ή να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων στο εντατικό πρόγραμμα 65°C. Εύκολο. Μπορείτε να το κάνετε κάθε 2-3 μήνες για έως και 5-6 φορές.
Φίλτρα μίας χρήσης – Τα φίλτρα άνθρακα και χαρτιού μίας χρήσης πρέπει να αντικαθιστώνται περίπου κάθε 4 μήνες.